INTERNATIONALE VOORBEELDEN BELEID TOPVROUWEN

Atria onderzocht in 7 Europese landen hoe het staat met ‘vrouwen in de top’ bij de grootste ondernemingen. Vooral bij de bestuurders loopt Nederland niet voorop: slechts 9% is een vrouw.

Bij de commissarissen loopt Nederland meer in de pas: 25 % is een vrouw. Bij de posities waar de ‘top’ uit één functie c.q. persoon bestaat (de president-commissaris en de CEO) zijn vrouwen in alle landen nauwelijks vertegenwoordigd.

Atria heeft in opdracht van het ministerie van OCW een internationaal vergelijkend onderzoek gedaan naar wat landen doen om meer vrouwen in de top van bedrijven te krijgen. Minister Bussemaker heeft het onderzoek (waarin Atria heeft samengewerkt met de expert dr. Claartje Vinkenburg) vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd samen met de Bedrijvenmonitor.

READ MORE

Our videos