“Het werk van vrouwen heeft ongelofelijke impact op economische groei”

Pas sinds de jaren ‘60 kunnen vrouwen in ons land gaan werken zonder de toestemming van hun echtgenoot. Hierdoor worden vrouwen en mannen nog steeds anders bekeken. Van mannen wordt ambitie en broodwinning verwacht, terwijl dat bij vrouwen duizenden jaren lang het opvoeden van de kroost was. Het feit dat ook zij hun kwaliteiten en talenten economisch willen benutten is dus nog erg nieuw.

 

Door mannen, voor mannen
Velen gaan er van uit dat de meeste bedrijven neutraal zijn, maar eigenlijk is dat niet zo. Ze zijn indertijd immers opgezet door mannen, voor mannen. Vrouwen die de arbeidsmarkt betreden, moeten zich bijgevolg aanpassen aan de regels, het gedrag en de cultuur die door mannen zijn vormgegeven. De verantwoordelijkheid voor het feit dat vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd zijn in veel bedrijven, mag dus absoluut niet enkel in de schoenen van de vrouwen worden geschoven. De realiteit is veel complexer.

READ MORE

Our videos