Genoeg tijd voor jezelf, wat is dat dan?

Heb je wel genoeg tijd voor jezelf?

De vraag kwam op me af als een vlijmscherpe pijl, het puntje op een plek in mijn buik brandend waarvan kenners van reiki ongetwijfeld zouden zeggen dat het mijn “zonnevlecht” is. Ik voelde mezelf haperen en stotteren, compleet uit mijn lood geslagen. Sinds ik mijn dagen vul met trainen en coachen rond werkgeluk, (persoonlijke) groei en leiderschap, voel ik ergens onderhuids dat ik een voorbeeld hoor te zijn – dat ik voortdurend daad bij woord moet voegen. Ik aarzelde even en zei: “Goh, soms wel, soms niet.”

Ik kan me voorstellen dat men van iemand met mijn professionele invulling wat meer wijsheid verwacht had; ik denk dat ik even gebloosd heb. De woorden zetten zich in elk geval vast, ergens tussen mijn hoofd en die zonnevlecht, en gedurende de daaropvolgende dagen kon ik de vraag niet loslaten. Ik ging naar bed met die specifieke vraag in mijn achterhoofd, en besloot mijn onderbewustzijn er wat op te laten kauwen. Mijn hoofd reeds op het kussen, overliep ik het clubje aan onze tafel die avond: allemaal dames die ik tot mijn beste vriendinnen mocht rekenen. Zo’n 15 jaar geleden hadden zowel de groenheid achter onze oren als onze eerste job (die we gemeenschappelijk hadden) ons samengebracht – een snelle kennismaking, waarna we elkaar niet meer loslieten. Tijdens het herkauwen begon ik te denken over wat die “tijd voor jezelf” dan is voor elk van ons.

Read More

Our videos