6 TIPS VOOR NA HET SOLLICITATIEGESPREK

Oké, je hebt het gesprek gehad voor die droombaan En het ging super! Helemaal blij ga je naar huis.
Maar nu, ga je nu zitten wachten op een bericht van de werkgever of kun je zelf nog iets doen om je kansen te vergroten? Hier zijn 6 tips waarmee je jezelf een handje kunt helpen richting die baan.

  1. Vraag om de contact gegevens van je gesprekspartner zodat je met ze kunt linken op LinkedIn. dat kun je aan het einde van het gesprek doen, als ze vragen of je nog vragen hebt. Tover dan je visitekaartje tevoorschijn en stel voor te kwartetten…
  2. Doe contactgegevens heb je nodig voor tip2: Stuur een bedankmail. Doe dat meteen, in ieder geval dezelfde dag nog. Aan al je gesprekspartners.
  3. Stuur een dag later per post een bedankbriefje, handgeschreven, waarin je bedankt voor de tijd en informatie die je hebt gekregen. Want hoe dan ook, ooit komt het je van pas wat je in dat gesprek gehoord hebt.
  4. Bel na een week de recruiter om te vragen wat de status is. Krijg je hem/haar niet te pakken, laat dan een voicemail achter. Doe dit echt telefonisch, een mailtje is te onpersoonlijk.
  5. Maak aantekeningen over het gesprek. Schrijf ook persoonlijke dingen op. Als een van de gesprekspartners heeft verteld dat hij/zij een marathon gaat lopen, schrijf het op. Na 3 weken en -tig andere gesprekken, weet je het niet meer. Als je het hebt opgeschreven kun je er naar vragen de volgende keer.
  6. Ga niet lopen bedelen. Bel niet vaker dan een keer per week. En als je na 4 keer bellen niks hebt gehoord, hou dan op, want dat is niet goed voor reputatie. Bovendien, jou zonder bericht zo aan het lijntje houden is onbeschoft.
Read more

Our videos