NETWERK VOOR VROUWELIJK LEIDERSCHAP

EERSTE BIJEENKOMST NETWERK VOOR VROUWELIJK LEIDERSCHAP IN HET ONDERWIJS

voor vrouwelijke schoolleiders, teamleiders en bestuurders met ambitie!

Op basis van een sterke in het veld geuite behoefte start de VO-academie een Netwerk voor Vrouwelijk Leiderschap in het Onderwijs. Dit netwerk is zowel bedoeld voor vrouwelijke school- en teamleiders met de ambitie om de volgende stap in hun carrière te zetten als voor vrouwelijke bestuurders, onder meer als ervaringsdeskundige en/of rolmodel. In dialoog met alle doelgroepen en aansluitende bij het Beroepsprofiel schoolleiders VO zijn de uitgangspunten en doelstellingen van dit netwerk de afgelopen periode vormgegeven.

In dit netwerk zullen talentvolle vrouwelijke schoolleiders, teamleiders en bestuurders zowel met elkaar als met experts de kenmerken van vrouwelijk leiderschap (in het onderwijs) gaan verkennen. Een ieder die zich hierdoor aangesproken voelt kan zich voor het netwerk aanmelden; het is in eerste instantie een open netwerk. Een diverse groep vrouwelijke onderwijsprofessionals – qua regio, functie, ervaring, expertise en achtergrond – zal zodoende met elkaar, vanuit verschillende perspectieven, het vraagstuk van vrouwelijk leiderschap in het onderwijs te ‘tackelen’.

Our videos