De negen levens van Suyin Aerts

Redactrice Elizabeth was erbij toen vrouwennetwerk Artemis Brussel in september tien kaarsjes uitblies. Een mooie aanleiding om de voorzitster, Suyin Aerts (43), aan de tand te voelen. Netwerken of feminisme, dat vond ze lange tijd niet interessant. Maar alles kan veranderen, zo weet Suyin als geen ander.

Suyin, ik ken jou als een powerlady die verschillende ballen in de lucht houdt en een enorm netwerk heeft. Maar je doet veel meer dan dat. Hoe stel jij jezelf voor?
“Dat hangt af van waar ik ben en in welke hoedanigheid. Ik vind het belangrijk om me aan te passen aan mijn publiek, maar tegelijk ook zo veel mogelijk mezelf te zijn. En bij Charlie is jezelf zijn gelukkig helemaal geen probleem (lacht).  Mijn naam is altijd een goede ijsbreker. De opmerking die iedereen sowieso maakt, is ‘jij hebt zo’n speciale naam, die heb ik nog nooit gehoord’. Ik heb een Chinese voornaam, maar geen Chinese roots. Dat leidt soms tot grappige toestanden in een wereld waar je vaak eerst mailt met mensen voordat je ze in het echt ontmoet. Mijn moeder las een boek van Han Suyin toen ze vernam dat ze zwanger was. Mijn ouders vonden het een mooie naam, dus zodoende. Zo beginnen veel conversaties, en dan vertel ik dat ik naast ondernemer ook freelance presentatrice en journaliste ben op televisie en voor events, en ik zeg, als voorzitter, natuurlijk ook een paar woordjes over Artemis Brussel. Vaak vertel ik ook iets over mijn twee dochtertjes. We moeten niet altijd alleen over ons werk praten, we zijn allemaal mensen met een professioneel en privé leven.”

Read More

Our videos