"Haal alles uit het leven"

Waar begint een geslaagde politieke carrière van een Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen die ook Emancipatie in haar portefeuille heeft? Natuurlijk op school.
Vanaf het moment dat Jet Bussemaker op de middelbare school als voorzitter van de leerlingenraad in de spotlight trad, is ze er niet meer uit weg te krijgen.

 Ze ontdekt dat een positie je lef geeft. In haar wetenschappelijke carrière en later in de politiek dreven haar ambities, en de zelf opgelegde eis om het dan ook waanzinnig goed te doen, haar voort. Met succes. Ze is een belangrijk gezicht voor de PvdA en zit op een positie waar ze haar idealen – meer ruimte voor individueel talent én de opmars van toenemend vrouwelijk talent – waar kan maken.

 Levensmotto

‘Grijp je kansen! Dat ligt misschien voor de hand, maar toch is dat heel belangrijk. Als er iets interessants langskomt, of iemand biedt je een mogelijkheid: grijp ‘m. Wees niet bang om nieuwe wegen in te slaan. Tegelijkertijd: wacht niet tot de ultieme gelegenheid zich

Our videos