Essence van 10 ondernemende vrouwen

Van alle ondernemers is slechts een derde vrouw. Om vrouwen met zin voor initiatief te stimuleren besloot Mieke Vandromme van vzw Markant om 10 opmerkelijke vrouwelijke bedrijfsleiders te portretteren in een boek.

Rolmodellen

Het enthousiaste verhaal van elk van de 10 vrouwen in ‘Essence van 10 ondernemende vrouwen’ zet aan tot meer ondernemerschap. Wie nog een duwtje nodig heeft om zelf de stap te zetten, wordt over de streep getrokken. Bedrijfsleiders zullen zich door de gedrevenheid van deze bijzondere vrouwen gesterkt voelen om vol te houden.

Boeiend samenspel tussen tekst en foto’s

Mieke Vandromme opende aan het begin van elk interview een doos met negen flesjes die elk een geur bevatten, gaande van kaneel tot mottenballen. Ze liet de vrouwen vertellen welke gebeurtenis of herinnering die geur bij hen opriep, waarom ze een bedrijf startten, wat er uitdagend is aan het ondernemerschap, hoe ze volharden tijdens moeilijke periodes en hoe ze als vrouwen overleven in een harde mannenwereld. De foto’s van Dagmar Blommaert accentureren elk verhaal.

Our videos