België op de vierde plaats in Women's Economic Opportunity Index

Voor de tweede maal brengt The Economist Intelligence Unit, het zusterbedrijf van het economische weekblad The Economist, zijn Women’s Economic Opportunity Index vrij. De index geeft een beeld van waar vrouwen de meeste en de beste kansen krijgen om zichzelf te ontwikkelen en door te groeien op professioneel vlak. België scoort goed in deze index en moet enkel Zweden, Noorwegen en Finland voor zich dulden.

Om deze index op te stellen nam The Economist Intelligence Unit  (EIU) 128 landen onder de loep. Aan de hand van 29 indicatoren werd de toegang gemeten die vrouwen hebben tot onderwijs, opleiding, financiering, juridische bijstand, sociale status en de algemene zakelijke omgeving.

Uit de index komt duidelijk bovendrijven dat meer dan de helft van de vrouwen op deze aardbol geen toegang hebben tot de formele arbeidsmarkt. Terwijl regeringen overal ter wereld verwoede pogingen doen om het economisch bestel te doen herleven, lijkt het verwelkomen van 1,5 miljard vrouwen in de formele economie steeds meer aan de orde.

Vorig jaar telde de index nog 113 landen. België eindigde toen op de tweede plaats in de rangschikking. In de Women’s Economic Opportunity Index van 2012 wordt de lijst uitgebreid naar 128 landen. In de nieuwe index eindigt België met 87,7 procent op een mooie vierde stek. Ons land wordt enkel voorafgegaan door Zweden (90,4 procent), Noorwegen (88,3 procent) en Finland (88,2 procent).

Our videos