WIFS wil financiële sector van binnenuit veranderen: "Zorg dat je perspectief biedt, laat zien hoe het beter kan”

De financiële sector maakt zware tijden door en krijgt veel kritiek. Nicolette Loonen van KPMG denkt liever na over hoe het beter kan. Dat leidde tot de oprichting van WIFS, Women in Financial Services. Loonen: “De financiële sector zou beter af zijn geweest met een betere balans tussen masculiene en feminiene waarden.”

Loonen weet waar het over gaat. Als accountant had ze bij KPMG verzekeraars en pensioenfondsen als haar klanten. Nu is ze bij KPMG adviseur in de financiële sector met een specialisatie in risicomanagement- en governance vraagstukken en houdt zij zich bezig met duurzaamheid en innovatie. Tot 2010 was ze de trekker van het vrouwennetwerk van KPMG. “Ik had dus al ervaring met het bij elkaar brengen van vrouwen. Dat miste ik in de financiële sector. Drie jaar geleden heb ik op LinkedIn een netwerkgroep voor vrouwen in de financiële sector opgericht. Dat dit netwerk zo zou aanslaan kon ik toen nog niet overzien.” Inmiddels zijn 1.300 vrouwen aangesloten bij de netwerkgroep op LinkedIn. Sinds 1 september 2011 is WIFS een officiële vereniging met inmiddels ruim 200 leden in de financiële sector.

 

Waarom een vrouwennetwerkgroep die op de sector gericht is?

“Veel vrouwen vinden het fijn dat ze bij ons netwerk op een andere manier met gelijkgestemden over hun ervaringen kunnen spreken dan op hun werk. Ik merk dat er heel snel een sfeer van openheid en vertrouwen is, waardoor de gesprekken meer diepgang hebben en er nieuwe inzichten ontstaan. Dat werkt heel inspirerend. Vrouwen hoeven niet zo nodig tegen elkaar op te boksen, maar worden op hun werk daar wel vaak toe uitgedaagd. Dan is het prettig als je af en toe een omgeving kunt opzoeken waar dat niet het geval is. En omdat we allemaal in dezelfde sector werken begrijpen we wel heel

Our videos